Al begonnen met afbouwen of gestopt met de medicatie?

Print Friendly, PDF & Email

Wat moet u doen als u al last heeft van afkickverschijnselen?

De sleutel tot het oplossen van afkickverschijnselen bij het beginnen met de afbouw van uw medicatie is: Zorg dat er weer controle komt in het proces.

Ongeveer 80% van de mensen die met het De Weg Terug Programma beginnen waren al begonnen hun medicatie af te bouwen of zijn acuut met hun medicatie gestopt en hebben last van afkickverschijnselen. De aanbevelingen of suggesties uit dit hoofdstuk komen voort uit jarenlange ervaring bij het helpen van dergelijke mensen.

Allereerst, het ligt NIET aan U. Dit is in het begin wellicht moeilijk te begrijpen, maar op den duur zult u begrijpen dat het niet aan u lag; het was het afkickverschijnsel.

Indien u acuut met uw medicatie bent gestopt of uw medicatie aan het afbouwen bent en last hebt van afkickverschijnselen, doe dan onmiddellijk het volgende:

  • Informeer de voorschrijvende arts
  • Ga naar het hoofdstuk in dit boek dat de voorafbouw van uw type medicatie behandelt.
  • Begin onmiddellijk met het nemen van de aanbevolen voedingssupplementen uit dit hoofdstuk.
    (U kunt ze bestellen via www.tbrprodukten.nl )
  • Als u antidepressiva neemt of nam en last heeft van symptomen in uw hoofd of een gevoel van elektrische stroomstoten, ga dan naar een winkel die vitamines verkoopt en schaf een fles Omega 3 visolie capsules aan. Kijk op het etiket achterop de fles en zoek naar de hoogste hoeveelheid EPA. Dit zou u direct enige verlichting moeten geven, maar zorg ervoor dat u de Omega 3 TG van Neuro Genetic Solutions aanschaft voor een totale oplossing. U moet ongeveer 1500 mg EPA nemen, dus houd er rekening mee dat u een behoorlijke hoeveelheid gelcapsules moet nemen.

Kort nadat u begonnen bent de voedingssupplementen van de voorafbouw in te nemen, zou er verlichting moeten optreden. Ik begrijp dat u wellicht al gestopt bent met uw medicatie en op dit moment geen voorafbouw doet. Begin gewoon met het nemen van de voedingssupplementen zoals beschreven in de voorafbouw en volg de instructies die in dat hoofdstuk zijn beschreven.

De voedingssupplementen zijn vervaardigd om snel te werken, zelfs wanneer u ‘cold turkey’ bent gestopt.

Beslissingen aangaande medicatie

U moet nogal snel een beslissing nemen over uw medicatie. Ik begrijp dat sommigen onder u absoluut weigeren om terug te keren naar het innemen van medicatie of een eerdere hogere dosering, maar ik vertel u toch hoe ik er tegenaan kijk. Dit is slechts hoe ik er tegenaan kijk en dit moet niet worden opgevat als medisch advies.

1. Als u ‘cold turkey’ met uw medicatie bent gestopt en het is meer dan een week geleden dat u voor het laatst uw medicatie nam, zal de medicatie weer gaan nemen over het algemeen niet helpen. Begin met het nemen van de voedingssupplementen voor de voorafbouw en ga door met het nemen ervan tot 45 dagen na het moment waarop u zich goed voelt. Gebruik de voedings­supplementen gebaseerd op de medicatie die u innam.

2. Als het korter dan een week geleden is sinds u uw medicatie voor het laatst nam, keer dan terug naar het innemen van uw medicatie in de dosering waarbij u zich het beste voelde. Doe de voorafbouw voor dat soort medicatie en bouw vanaf dat punt uw medicatie af. U vindt wellicht dat deze benadering een stap terug is, maar dit zou u van de medicatie af moeten helpen en ervoor zorgen dat u zich weer goed voelt.

3. Als u uw medicatie afbouwt en u last heeft van afkickverschijnselen, moet u de ernst van de afkickverschijnselen bepalen. Als de afkickverschijnselen te sterk zijn, keer dan terug naar de laatste dosering waarbij het beter met u ging. Begin met de voorafbouw, verkrijg een stabiele toestand en verminder dan geleidelijk uw medicatie.

4. Als de afkickverschijnselen mild zijn, stop dan nu met verminderen en begin met de voorafbouw voor het soort medicatie dat u neemt. Gebruik 7 dagen lang de voedingssupplementen voor de voorafbouw, en ga verder met de afbouw en de bijbehorende voedings­supplementen.

Het is echt niet nodig om hier meer over te zeggen. U voelt zich wellicht als een opgewarmd lijk, maar u heeft weinig keuzemogelijkheden en de mogelijkheden die u heeft zijn simpel. Houd in het achterhoofd: hoe u zich voelt, ligt niet aan u, maar aan de medicatie. Zorg ervoor dat u uw arts informeert over de keuze die u maakt.

Jim Harper

 


Disclaimer

De beweringen, informatie en producten die worden genoemd op deze site of in dit boek – Hoe veilig van de psychoactieve medicijnen af te komen – zijn niet geëvalueerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration en zijn niet goedgekeurd om een ziekte vast te stellen, te behandelen, te genezen of te voorkomen. De informatie die wordt verschaft op deze site of in dit boek – Hoe veilig van de psychoactieve medicijnen af te komen – is uitsluitend bedoeld voor informatiedoeleinden en is niet bedoeld als vervanging van het advies van uw arts. U moet de informatie op deze site niet gebruiken voor het diagnosticeren of behandelen van enig medisch probleem of het voorschrijven van enig medicijn of enige behandeling. Neem contact op met een arts voordat u begint met een programma met een dieet, beweging of voedingssupplementen, voordat u medicatie neemt of als u vermoedt dat u wellicht een gezondheidsprobleem hebt.