Nieuwe richtlijnen voor medicatie met vertraagde opname in capsules (Dec 2014)

Print Friendly, PDF & Email

NIEUWE RICHTLIJNEN VOOR MEDICATIE MET VERTRAAGDE OPNAME IN CAPSULES ( DEC 2014)

De informatie hieronder is geschreven voor Cymbalta. Maar andere medicatie met vertraagde opname zou ook op deze manier afgebouwd moeten kunnen worden.

Deze informatie over vermindering van Cymbalta is gebaseerd op een onderzoek, gedaan door Eli Lilly, de fabrikant van Cymbalta. “In Vitro Stabiliteit, Potentie en Oplossing van met een Suikerlaagje Bedekte Bolletjes Duloxetine Na Contact met Appelmoes, Appelsap en Chocoladepudding” Kevin A. Wells, BS; en William G. Losin, PharmD. Eli Lilly

Achtergrondinformatie over het verminderen van Cymbalta en andere medicatie met vertraagde opname

Aangezien Cymbalta medicatie met vertraagde opname is, is het alleen verkrijgbaar in specifieke doseringen. Deze via de fabrikant verkrijgbare doseringen vragen om vermindering in grote stappen en dit creëert bijwerkingen.

In 1999 publiceerde Jim Harper als eerste hoe psychoactieve medicatie geleidelijk afgebouwd moet worden en deze procedure is door bijna ieder farmaceutisch bedrijf overgenomen als de meest veilige methode voor het afbouwen van deze medicatie. Helaas kan deze procedure niet worden gevolgd voor Cymbalta en andere medicatie met vertraagde opname.

“Binnen in de capsules van elke medicatie met vertraagde opname zult u bolletjes aantreffen. De bolletjes die in de capsules Cymbalta (en andere medicatie met vertraagde opname) worden aangetroffen zijn van een suikerlaagje voorzien. Dit laagje om de bolletjes zorgt ervoor dat de Cymbalta niet in uw maag uiteen valt, maar dat het darmvocht deze suikerlaag afbreekt zodat er opname via de darmen plaatsvindt. Dit zorgt voor maximale opname van het medicijn, een constante dosering, een consistente piek van de medicatie, alsmede een consistente zuivering van de Cymbalta.

Het onderzoek van Lilly- De redden voor het onderzoek was om te ontdekken hoe Cymbalta toegediend kon worden aan ouderen die problemen hebben met het inslikken van de capsule.

Gebruikte methode- De capsules werden geopend en de bolletjes warden gemengd met appelmoes of appelsap.

Waarom appelmoes en appelsap succesvol waren –De pH van appelmoes is grofweg 3,5 (Lilly probeerde chocoladepudding, maar de hoge pH had invloed op de suikerlaag van de Cymbalta). Als de bolletjes eenmaal in de appelmoes vermengd zijn, zijn de bolletjes ongeveer 2 uur stabiel bij kamertemperatuur. Dit geeft u wat tijd en u hoeft het proces niet te haasten. Gebruik appelmoes of appelsap van een natuurvoedingswinkel.

Breek de bolletjes niet, kauw er niet op en doe niets dat de suikerlaag van de Cymbalta kan breken.

Het verminderen van de bolletjes – Het is belangrijk om te realiseren dat het aantal bolletjes dat in een Cymbalta capsule (of andere medicatie) wordt aangetroffen, kan variëren, zelfs als de totale dosering van de capsule hetzelfde is.

Methode:

Week 1: Open de Cymbalta capsule en roer de bolletjes zachtjes in 1 eetlepel appelmoes (of minder). Slik de appelmoes en de bolletjes door zonder te kauwen of de bolletjes te breken. Als u appelsap gebruikt, giet dan 30 ml appelsap in een beker, voeg de bolletjes Cymbalta toe en drink dit op. Nogmaals, vermijd het breken van de bolletjes of erop kauwen.

verder te lezen

Vermijd van 1 uur voor het innemen van de Cymbalta bolletjes tot 1 uur erna alle melkproducten. In de ideale situatie eet of drinkt u in die periode alleen de appelmoes of appelsap.

Neem de Cymbalta iedere dag op hetzelfde moment dat u dit al deed. Dit is heel belangrijk. U wilt de eerste week gebruiken om ervoor te zorgen dat u de Cymbalta op deze manier kunt nemen en absoluut zeker te weten dat deze benadering geen bijwerkingen veroorzaakt.

(Tijdens week 1, telt u hoeveel bolletjes er in de capsule Cymbalta zitten. Schakel uw apotheker tijdens het proces in. U wilt er zeker van zijn dat elke herhaling van het recept precies gelijk is aan het vorige, voor wat betreft het aantal bolletjes dat u aantreft in iedere zelfde dosering van de Cymbalta).

Als alles goed met u ging tijdens week 1, kunt u verder gaan met week 2. Als u bijwerkingen voelde, maar deze heel mild waren, kunt u verder met week 2.

Als u forse bijwerkingen had, raad ik aan dat u deze methode voor de vermindering van Cymbalta niet gebruikt.

Week 2:

Eerste vermindering: De eerste vermindering van of Cymbalta (of andere medicatie) zou zo dicht mogelijk bij 5% moeten liggen. Gebruik dezelfde methode van het mengen van de bolletjes met appelmoes of appelsap.

Volg dezelfde procedure iedere dag, gedurende 14 dagen.

Tweede vermindering: Verminder de Cymbalta met 10%. (Verminder alleen met 10% als de 5% vermindering goed ging).

Opmerking: De 10% vermindering is gebaseerd op de begindosering van de af te bouwen medicatie.

Voorbeeld: Laten we ervan uitgaan dat de Cymbalta 20 bolletjes heeft in iedere capsule. Voor een 5% vermindering in de eerste week, zou u 1 bolletje weglaten. Voor de tweede vermindering zou u 3 bolletjes van de capsule weglaten. Een van de 3 bolletjes is de originele 5% vermindering en de andere 2 weggelaten bolletjes geven u de extra 10% vermindering. U neemt nu 15% minder van de Cymbalta.

Verminder pas weer nadat er 14 dagen voorbij zijn gegaan en het zeer goed met u gaat met deze verminderingen. Ga door met het iedere 14 dagen verminderen totdat u nog 2 verminderingen te gaan hebt.

Op een na laatste vermindering en laatste vermindering van Cymbalta

Het is het beste om de op een na laatste vermindering en de laatste vermindering van de Cymbalta langzamer te doen.

U wilt dat het laatste stukje dalen tot de landing zo soepel mogelijk verloopt. Neem even een moment en denk terug aan een keer dat u met het vliegtuig landde en dat de landing zo soepel was dat u niet of nauwelijks die vielen de landingsbaan voelde raken. Dit is wat u wil.

Terugkeren naar een 5% vermindering voor de laatste paar verminderingen van de Cymbalta zou de ideale aanpak zijn. Dit geeft u lichaam meer tijd om zich aan te passen. Cymbalta, alsmede alle andere psychoactieve medicatie, zal andere delen van het lichaam verstoren en dit geeft die andere delen van het lichaam enige tijd om weer in balans te komen.

Als u reeds de laagst beschikbare dosering van de Cymbalta neemt, kan het moeilijk zijn om het proces nog verder te vertragen:

Voorbeeld: als u aan het begin van uw afbouw een 60mg dosering Cymbalta had, moet u nu een recept krijgen voor de 20mg Cymbalta, zodat u een veel meer geleidelijke vermindering van de Cymbalta kunt volgen tijdens de laatste paar verminderingen. Dit is het punt waarop uw apotheker en voorschrijvend arts zeer behulpzaam zijn.

Doe het langzamer aan en zeer geleidelijk tijdens deze laatste paar verminderingen.

Just take it slower and very gradual for these last reductions.

Als u last krijgt van bijwerkingen terwijl u op deze manier vermindert.

Als er bijwerkingen optreden terwijl u de Cymbalta vermindert met deze afbouwmethode, kunt u de voedingssupplementen proberen die worden aangeraden bij het De Weg Terug Programma. De meest voorkomende bijwerking met Cymbalta zullen de symptomen in het hoofd zijn. Dit kunnen de elektrische “hersen-zaps” zijn of een meer duizelig gevoel. De Omega 3 Supreme TG zou dat snel moeten oplossen.

Als u Cymbalta voorgeschreven heeft gekregen voor depressie, zou ik bij het beginnen van de afbouw de Optimum Solace nemen”.

Jim Harper


Disclaimer

De beweringen, informatie en producten die worden genoemd op deze site of in dit boek – Hoe veilig van de psychoactieve medicijnen af te komen – zijn niet geëvalueerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration en zijn niet goedgekeurd om een ziekte vast te stellen, te behandelen, te genezen of te voorkomen. De informatie die wordt verschaft op deze site of in dit boek – Hoe veilig van de psychoactieve medicijnen af te komen – is uitsluitend bedoeld voor informatiedoeleinden en is niet bedoeld als vervanging van het advies van uw arts. U moet de informatie op deze site niet gebruiken voor het diagnosticeren of behandelen van enig medisch probleem of het voorschrijven van enig medicijn of enige behandeling. Neem contact op met een arts voordat u begint met een programma met een dieet, beweging of voedingssupplementen, voordat u medicatie neemt of als u vermoedt dat u wellicht een gezondheidsprobleem hebt.