Door medicatie veroorzaakte gewichtstoename

Print Friendly, PDF & Email

Gewichtstoename en psychoactieve medicatie

Door medicatie veroorzaakte gewichtstoename komt, in het bijzonder bij anti­depressiva en anti-psychotica, veel voor. Naar schatting 25% van alle mensen die antidepressiva nemen, krijgt op enig moment tijdens de behandeling te maken met gewichtstoename. We hebben geen verifieerbare statistieken ten aanzien van anti-psychotica kunnen vinden, maar gezien het grote aantal gevallen van diabetes en andere factoren die over het algemeen optreden bij langdurig gebruik van anti-psychotica, zullen de aantallen voor gewichtstoename bij het nemen van anti-psychotica net zo hoog of hoger zijn.

Er spelen een aantal factoren een rol bij gewichtstoename en als deze factoren worden aangepakt, kan het afvallen beginnen.

Antidepressiva creëren een overgevoeligheid voor insuline. Insuline wordt niet in de cellen toegelaten of in sommige gevallen wordt het insulinegehalte in de cellen te hoog. Beide scenario’s zijn verre van optimaal en de talloze gevolgen ervan zijn schadelijk voor het lichaam – gewichtstoename is slechts een van die gevolgen.

Anti-psychotica veranderen de snelheid waarmee hormonen in het lichaam worden geproduceerd en worden opgenomen.

Zowel antidepressiva als anti-psychotica activeren het JNK gen en deze activatie is een directe oorzaak van gewichtstoename en andere negatieve reacties gerelateerd aan deze soorten medicatie. Het JNK gen heeft onder andere als doel in het menselijk lichaam om te helpen in het gevecht tegen kanker en andere echte condities. Maar als het gen overactief raakt zal het ook cellen vernietigen en eiwitten veranderen, waarvan het niet de bedoeling is dat ze vernietigd of veranderd worden.

De theorie achter het voedingspatroon dat hier wordt aangeraden is om de onbedoelde JNK activatie terug te draaien, de hormonen, adrenaline en cortisol in balans te brengen en er voor te zorgen dat de voedingsstoffen die op natuurlijke wijze tot gewichtsverlies leiden, weer in de cellen terecht komen.

Een verandering in het voedsel dat u wel en niet eet zal ook invloed hebben op de mate waarin u gewicht kunt verliezen. Veel mensen zouden al blij zijn als de gewichtstoename stopt en gewichtsverlies zou puur een bonus zijn. Wij van De Weg Terug zijn niet tevreden met slechts het stoppen van de gewichtstoename.

In 2002 ontdekte wetenschappers van Harvard de relatie tussen het JNK gen en gewichtstoename. Vanaf dat moment zijn de farmaceutische bedrijven haastig aan het werk gegaan om nieuwe medicijnen tegen overgewicht te creëren. Eén medicijn heeft nu Fase II van het klinisch onderzoek bereikt. Het verminderen van de overactiviteit van het JNK gen zorgt voor gewichtsafname en dit heeft belangrijke wetenschappelijke vragen opgelost.

Je hoeft niet te wachten op een medicijn om gewicht te verliezen, om te beginnen met afvallen. Je kunt nu al beginnen met een paar voedingssupplementen en een dieet om het proces om te keren. Wees niet verbaasd als je je ook energieker en helderder gaat voelen gedurende de dag. De over activiteit van het JNK gen veroorzaakt depressies en een heleboel andere ongewenste aandoeningen. Je kunt in de toekomst best ergens lezen dat het JNK gen de oorzaak is van de meeste ziekten die de mens plagen.

OVERACTIVITEIT VAN HET JNK GEN

Ons leefmilieu en het voedsel dat we eten zijn vermoedelijk de redenen waarom er meer geestelijke aandoeningen zijn dan ooit tevoren. Zware metalen, voorbewerkt voedsel, stress en andere veel voorkomende factoren zorgen voor over activiteit van het JNK gen. Wanneer het JNK gen over actief is staan de cellen toe dat er gifstoffen binnenkomen en zich verspreiden.

Onze oplossing om gewicht kwijt te raken is simpel en basaal. Je gebruikt een aantal voedingssupplementen waarvan in klinisch onderzoek is aangetoond dat ze de activiteit van het JNK gen verminderen en je gaat, indien nodig, een beetje anders eten.

De aanbevolen voedingssupplement heet JNK Compleet je kunt het via www.trbprodukten.nl bestellen.

Als je nog antidepressiva gebruikt moet je niet plotseling je hele dieet veranderen, doe het langzaam, stap voor stap.

Net als bij de meeste diëten moet je veel groente, fruit en mager vlees eten. Je zult snel na het starten met de JNK supplement merken dat je trek in sommige soorten voedsel snel afneemt. Je behoefte aan zoetigheid en voedsel met veel koolhydraten moet na een paar dagen verdwijnen.

Zorg ervoor dat je nooit honger hebt of je uitgehongerd voelt. Als je lichaam uitgehongerd is zal het JNK gen weer geactiveerd worden en je zult geen gewicht verliezen totdat je weer begint te eten.

Lichaamsbeweging helpt ook tegen de over activering van het JNK gen. Als je minimaal 3 keer per week 30 minuten kunt wandelen zul je verbaasd staan hoeveel dit helpt om gewicht te verliezen zelf als lichaamsbeweging daarvoor geen effect had.

Nogmaals, hier is de link naar www.trbprodukten.nl voor het voedingssupplement dat je moet gebruiken.

Jim Harper

 


Disclaimer

De beweringen, informatie en producten die worden genoemd op deze site of in dit boek – Hoe veilig van de psychoactieve medicijnen af te komen – zijn niet geëvalueerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration en zijn niet goedgekeurd om een ziekte vast te stellen, te behandelen, te genezen of te voorkomen. De informatie die wordt verschaft op deze site of in dit boek – Hoe veilig van de psychoactieve medicijnen af te komen – is uitsluitend bedoeld voor informatiedoeleinden en is niet bedoeld als vervanging van het advies van uw arts. U moet de informatie op deze site niet gebruiken voor het diagnosticeren of behandelen van enig medisch probleem of het voorschrijven van enig medicijn of enige behandeling. Neem contact op met een arts voordat u begint met een programma met een dieet, beweging of voedingssupplementen, voordat u medicatie neemt of als u vermoedt dat u wellicht een gezondheidsprobleem hebt.